Praxis Meldkamer

Meldkamer Praxis


PRAxIS GROUP werd opgericht in 2008 en geniet ondertussen het vertrouwen van meer dan 17000 tevreden klanten.

Wij zijn een onafhankelijke meldkamer en wensen dit ook te blijven.

Dankzij onze KMO-mentaliteit is PRAxIS GROUP flexibel in zijn oplossingen en creatief in innovatie.

Ons team van toegewijde, vriendelijke en meertalige operatoren staat 24/7 tot uw dienst. Zij voldoen aan de strengste criteria qua moraliteit en worden continu bijgeschoold om u op professionele en klantgerichte wijze van dienst te zijn.

Waarom kiezen voor PRAxIS GROUP:


  • Meer dan 25 jaar ervaring in beveiligingsoplossingen vanuit het operationeel management.
  • Directe communicatie tussen het operationeel management en de installateur, wat leidt tot snelle aanpassingen in de werking en creatieve commerciële formules, waarbij wij graag met u “meedenken”.
  • Jong, dynamisch team van tweetalige operatoren (Nederlands/Frans) met hoge communicatieve toegevoegde waarde.
  • Snelle, efficiënte alarmafhandeling en doorgedreven geautomatiseerde processen, waar mogelijk en waar wettelijk toegelaten.
  • Continue investering in onze ultramoderne ICT infrastructuur die volledig redundant is en continu proactief wordt gemonitord. Externe firma’s voeren audits uit om de veiligheid ervan te garanderen.
  • Multi protocol ontvangers waardoor wij compatibel zijn met de meeste in de markt verkrijgbare alarmsystemen zowel via PSTN, IP als de cloud. Dit zijn de merken van dewelke wij de alarmmeldingen kunnen ontvangenWelke diensten biedt Praxis aan via Firesafe Solutions : Alarm en brand monitoring :


  • 24/7 alarmopvolging van goederenalarmen (inbraak & sabotage), persoonsalarmen (paniek, overval & dwang), brandalarmen, medische alarmen, technische alarmen (230V, batterij, communicatiefout, temperatuursalarm, …) en actieve on/off zowel voor professionele als particuliere klanten.
  • Wij monitoren uw alarmsysteem op ieder tijdstip van de dag.
  • Inbraak, brand, sabotage, paniek of een technisch alarm? De aangewezen personen of instanties worden volgens de voor u geldende procedure verwittigd.
  • Dankzij onze operatoren kunt u op uw beide oren slapen. Aan de hand van de door u opgegeven procedure weten zij perfect welke acties ze moeten ondernemen. Dankzij hun fel doorgedreven opleiding verliezen onze operatoren geen kostbare minuten in geval van een reële alarmsituatie.


Video monitoring :


Twijfelopheffing door middel van videoverificatie via camerabewakingsystemen van Firesafe Solutions.

Virtuele bewakingsrondes op afstand door middel van live beelden van camera’s op de site en dit op afgesproken tijdstippen en volgens afgesproken frequentie.SOS alarming :


Bij PRAxIS GROUP kan u ook terecht het koppelen van de mandown/lone-worker toestellen van Firesafe Solutions. Deze verschillende systemen zijn geïntegreerd in onze software waardoor een snelle en adequate reactie kan toegepast worden voor de verschillende alarmen zoals SOS alarm, mandown alarm, geen beweging, …


Door de meegestuurde coördinaten kunnen wij de hulpdiensten naar de correcte locatie sturen in geval van alarm.